Millä materiaalilla valmistautua anniskelupassitestiin?


Oletko päättänyt hankkia itsellesi anniskelupassin, muttet tiedä miten valmistautua tulevaan anniskelupassitestiin? Ei hätää! Olemme koostaneet tähän blogipostaukseen kaikki tavat, jolla valmistaudut testiin ja pääset siitä läpi ensimmäisellä suorituskerralla!

1. Tärkeimpänä anniskelupassimateriaalina on Alkoholijuomien anniskelu -julkaisu, joka on sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston, eli lyhyesti Valviran, julkaisema kirjanen. Kaikki anniskelupassitestien kysymykset perustuvat tämän julkaisun tietoihin.


  • Materiaali löytyy sähköisenä Valviran nettisivuilta ja sen voi ladata koneelle täysin ilmaiseksi. Pääset lukemaan sen esimerkiksi tästä.
  • Sinun tulee lukea julkaisun kolme ensimmäistä lukua, jotka ovat: (1) anniskelutoiminta, (2) alkoholijuomien markkinointi ravintolassa sekä (3) valvonta ja seuraamukset. Neljäs ja viimeinen luku jää testin osa-alueen ulkopuolelle.

2. Toinen kätevä anniskelupassimateriaali on Harjoittele.fi-palvelu, jossa pääset testaamaan tietojasi ja hiomaan osaamistasi.


  • Harjoittele.fi-palvelu on erinomainen materiaali anniskelupassin hankkimista ajatellen, sillä se tarjoaa mahdollisuuden harjoitella anniskelupassitestiin samantyyppisillä kysymyksillä kuin itse testissä. Harjoittele.fi:n avulla voit testata osaamistasi ja kokeilla, miltä anniskelupassitestin kaltaisiin väittämiin vastaaminen onnistuu. Näin voit parantaa lopullista suoritustasi virallisessa testissä.


    Jokainen väittämä perustellaan auki, mikä auttaa oppimisprosessia entisestään!


    Anniskelupassitesti materiaalin harjoittele.fi